’1. Geleneksel’ ‘Kayyum’ Rektör Şenliği

’1. Geleneksel’
‘Kayyum’ Rektör Şenliği
Gençlik yılları kıpır kıpırdır. Şenlikler, festivaller derken yılların nasıl geçtiğini hiçbirimiz anlamayız. Kimi zaman bu şenlik ortamları kendimizi ve fikirlerimizi açıkça ifade edebildiğimiz politik alanlara dönüşür kimi zamansa doyasıya eğlencenin mekanlarına. Ama iddia ediyoruz: Bu şenlik bir başka! Siz daha önce hiç bir şenliğe bir daha gerçekleşmemesini umarak katıldınız mı? Boğaziçi Üniversitesi’nin seküler, özgürlükçü, çoğulcu, barışçıl ve hoşgörülü değerlerine sahip çıkan öğrencileri olarak bir araya geliyoruz. Bundan sonra da yan yana duracağımızı duyuruyoruz. 29 Ekim 2016’da çıkarılan 676 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname’nin okulumuzdaki özerk üniversite geleneğine, ifade özgürlüğüne, demokratik ortamına zarar verdiğini buradan kamuoyunun bilgisine bir kez daha sunuyoruz!
25 Kasım Cuma günü sözümüzle, şarkımızla, ezgilerimizle 676 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname’yi tanımadığımızı ilan ediyoruz, sizleri de yanımızda durmaya ve okulumuza sahip çıkmaya çağırıyoruz!
Boğaziçi Üniversitesi Öğrenci Kulüpleri
ETKİNLİK PROGRAMI:
19.00 – El Papo
19.45 – Bosphoroots
20.30 – Sıska
21.30 – Padmé
22.30 – Bandista
Not: Ücretsizdir. Sadece Boğaziçi Üniversitesi mensupları ve mezunlarına açıktır