2016-2017 Dönemi Genel Kurul Toplantısı

Boğaziçi Üniversitesi Bilim Kulübü genel kurul toplantısı 12 Mayıs 2017 cuma günü saat 19.00da New Hall 203te gerçekleşecektir. Genel kurulda bu sene yapılan çalışmaların genel değerlendirmesiyle beraber Yönetim Kurulu üyeleri ve Denetim Kurulu üyeleri seçilecektir. Genel kurula kulübe aidat ödeyen tüm üyelerin katılımı açık olup seçimlerde aday olabilme ve oy kullanabilme hakkı sadece aktif üyelere mahsus olacaktır. Aktif üye listesinin duyurusu Whatsapp gruplarından yapılmıştır. Listeyi görebilmek için buraya tıklayınız. Kendini aktif üye olarak gören ancak listede ismini bulamayan kulüp üyeleri bu durumu yönetim kurulu üyelerine bildirmekle yükümlüdür aksi takdirde aday olma ve oy kullanma hakları olmayacaktır. Yönetim kurulu ve denetim kurulu adayları 10 Mayıs 2017 çarşamba gecesi saat 23.59a kadar bir yönetim kurulu üyesine adaylıklarını belirtmekle yükümlüdür.

• Yönetim kurulu 9 asil, 2 yedek üyeden oluşacak olup denetim kurulu 3 asil, 2 yedek üyeden oluşacaktır.
  • Her kuruldan en fazla 2 yönetim kurulu üyesi, Bilim Kozası’ndan 1 yönetim kurulu üyesi seçilecektir.
  • Gelecek dönem kurulları: Fizik, MBG, Bilim kurgu ve astronomidir.
  • Kimya kurulunun mevcudiyeti 2017-2018 dönemi gelecek talebe bağlı kalacaktır. Kurul oluşturma talebi geldiği vakit yönetim kurulu toplantılarına en az bir kişilik gözlemci gönderme zorunlulukları vardır.
  • Denetim kuruluna seçilen kulüp aktif üyeleri yönetim kurulunda yer alamazlar.
  • Başka bir kulübün yönetim kurulunda yer alan kulüp aktif üyeleri yönetim kuruluna aday olamazlar.
  • 21 Haziran 2017(Boğaziçi Üniversitesi 150. Mezuniyet Töreni) itibari ile GPA notu 2.00nin altında olanların yönetim kurulu üyelikleri düşer.
  • Eylül 2017 itibari ile lisans bölümüne başlayamamış 2016-2017 hazırlık sınıfı öğrencilerinin yönetim kurulu üyelikleri düşer.
  • Yurt dışı değişim programlarına (Erasmus/Exchange gibi) katılma ihtimali bulunan kulüp aktif üyelerinin yönetim kurulu ve denetim kurulu adaylıkları 12 Mayıs 2017 tarihinde düzenlenecek olan genel kurul kararına bağlanacaktır. Genel kurulda alınacak karar adaylıkların kabulü yönünde gerçekleşirse  bu öğrencilerin kulüp aktif üyelerinin yönetim kurulu üyelikleri değişim programlarına gidecekleri dönem başında düşer.
  • Yönetim kuruluna aday olacak olan kurul adaylarının yürürlükteki yönetim kurulu üyelerine adaylıklarını belirtme zorunlulukları vardır.
  • Genel kuruluna kulüp aktif üyelerinin katılımı zorunludur.